Ghidează "viespile". Antrenorul Sheriff Tiraspol este italianul Roberto Bordin

Embed:

Clubul Sheriff Tiraspol, deținător al titlului de campion național în fotbalul moldovenesc, este ghidat de antrenorul Roberto Bordin. Italianul în vârstă de 52 de ani este cunoscut mai mult pentru cariera sa de fotbalist.

Născut în Libia, la Az Zawiyah, localitate situată la 40 de km de capitala Tripoli, unde tatăl său lucra în calitate de mecanic auto, Roberto Bordin a emigrat, la o vârstă fragedă, împreună cu familia sa, în Italia, la Sanremo, localitate din provincia italiană Liguria, unde a început să practice fotbalul.

Bordin a fost legitimat la mai mult de 10 cluburi din "Il Calcio", cea mai fructuoasă perioadă a sa decurgând între 1989 și 1997, atunci când a evoluat la Atalanta Bergamo şi FC Napoli.

Deşi nu a cucerit niciun trofeu în calitate de jucător profesionist, Roberto Bordin se descurcă de minune în funcţia de antrenor.

Înainte de a prelua Sheriff-ul în 2016, italianul a fost timp de câțiva ani antrenor secund la 6 cluburi - printre care CFR Cluj şi Hellas Verona, iar după jumătate de an la Triestina, în liga a patra iItaliană, a trecut Dunărea, Prutul și Nistrul și a ajuns la Sheriff Tiraspol, cu care a reuşit să obţină victorii încă din primul sezon.

"Nimeni pe aici nu ştia cine este Roberto Bordin. Eram doar un alt antrenor străin care a preluat echipa. Dar în scurt timp am fost acceptat de fani, iar o dată cu succesul s-au creat şi relaţiile de prietenie cu oamenii din oraş. Unii chiar mă salută în italiană şi încearcă să vorbească cu mine într-o limbă străină. Mă mândresc că sunt apreciat de localnici", a spus antrenorul Sheriff Tiraspol, Roberto Bordin.

În ultimii cinci ani, echipa clubului Sheriff a fost ghidată de 8 tehnicieni, însă jucătorii susțin că Roberto Bordin nu se compară cu niciunul dintre predecesorii săi.

"Acest antrenor ne-a schimbat mentalitatea. I-a reuşit cu fiecare jucător în parte. El ne-a explicat cât de important este să ne apărăm bine şi să nu încasăm goluri în meciurile decisive", a spus căpitanul Sheriff Tiraspol, Mateo Susic.

Sheriff Tiraspol se află la a patra prezenţă în grupele Ligii Europei, iar în acest sezon obiectivul este unul istoric pentru campioana țării noastre.

"Avem două puncte şi multă speranţă că putem obține calificarea în faza următoare. Vom lupta până în ultima etapă. Va fi o performanţă istorică dacă vom reuşi să ajungem în primăvara europeană", a zis căpitanul Sheriff Tiraspol, Mateo Susic.

Joi, la Tiraspol, Sheriff-ul va încerca să facă un nou pas spre calificarea în faza eliminatorie a Ligii Europei. Campioana națională o va întâlni pe Lokomotiv Moscova în etapa a treia a grupei F. Partida va începe de la 22:05 şi va putea fi urmărită în transmisiune directă la CANAL 3.

Lasă un comentariu