Gianni Buquicchio: Moldova este un elev bun la capitolul îmbunătățirea legilor și funcționarea instituțiilor democratice

Embed:

Moldova este un elev bun la capitolul îmbunătățirea legilor și funcționarea instituțiilor democratice. Declaraţia a fost făcută de președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, la o întrevedere pe care a avut-o, la Strasbourg, cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Oficialul european a menţionat că este un prieten al țării noastre și a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue reformele începute. 

"La întâlnirea cu domnul Buquicchio, desigur, am discutat despre multe, inclusiv despre modul cum implementăm noi în RM recomandările Comisiei de la Veneția în ceea ce privește schimbarea sistemului electoral", a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele PDM le-a mulțumit reprezentanţilor Comisiei de la Veneția pentru expertizele oferite în elaborarea mai multor legi din ţara noastră. Vlad Plahotniuc este convins că Moldova va avea, în continuare, o colaborare eficientă cu experții europeni în domeniul dreptului constituțional. În context, președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, şi-a reafirmat opinia referitoare la suveranitatea Moldovei.

Tot la Strasbourg, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit şi cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Liderul democraţilor a menționat că problema privind respectarea drepturilor omului și funcționarea justiției sunt foarte importante pentru țara noastră.

"La întâlnirea cu Jagland i-am mulțumit pentru interesul, atenția și suportul pe care îl acordă dumnealui Republicii Moldova și l-am asigurat că guvernarea de la Chișinău și în special PDM susține planul de acțiuni pentru Moldova 2017-2020", a mai spus liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

La rândul său, Thorbjorn Jagland a apreciat evoluțiile pozitive din dosarul transnistrean, inclusiv semnarea recentă a celor patru protocoale dintre Chișinău și Tiraspol.

Oficialii au vorbit şi despre reforma administrației publice centrale, implementată în perioada 2016-2017.

Lasă un comentariu