Grăbește-te să faci un bine. Mai mulți vârstnici vor beneficia din partea organizației Tezaurul Națiunii a Partidului Democrat de conserve și plante medicinale

Embed:

"Grăbește-te să faci un bine". Este sloganul unui nou proiect lansat astăzi de seniorii Partidului Democrat. După ce toată vara au făcut conserve și au adunat plante medicinale, acum membrii organizației Tezaurul Națiunii vor merge să le împartă oamenilor defavorizați. Proiectul a fost lansat la Bălți şi va fi extins în câteva luni în toată țara.

Printre primii beneficiari este Tamara Chilari. De 30 de ani, femeia trăieşte în beznă. Ea a rămas oarbă în urma unei operaţii nereuşite. 

"M-am obişnuit deja. La început era greu, acum fac curat, spăl cum pot. - Anul acesta aţi făcut conserve? - Nu, ai mei îmi aduc când pot", a spus beneficiara Tamara Chilari.

Vârstnicii sunt încântaţi de gestul membrilor Partidului Democrat.

Autoarea proiectului spune că a decis să-l lanseze după ce a aflat că mai mulți vârstnici nu reuşesc să-și facă provizii pentru iarnă.

"Am hotărât aceste conserve să le repartizăm persoanelor care nu sunt în stare să meargă la piați, sau să le pregătească. Aceste pungi care le-au făcut cu puterile proprii în ele am pus câteva borcane cu conservături, hrișcă, câte o punguță cu plante medicinale", a meționat membrul PDM, Veronica Cojoc.

Toată vara mai multe femei din cadrul Organizației teritoriale a Partidului Democrat din Bălți au făcut conserve care vor fi oferite pentru 100 de bătrâni.

Potrivit președintelui Organizației persoanelor în etate Tezaurul Națiunii, proiectul va fi extins în toată ţara.

"Este un proiect social, important. Nu întâmplător aici au venit și președinții organizațiilor teritoriale din alte raioane care au venit să vadă pe viu cum s-a făcut la Bălți şi vor să inițieze proiectul și la ei", a afirmat preşedintele organizaţiei Tezaurul Națiunii PDM, Nina Țurcan.

Organizația persoanelor în etate Tezaurul Națiunii a Partidului Democrat a fost fondată în anul 2011.

Lasă un comentariu