Grandoare printre sărăcie în Coreea de Nord. Aniversarea a 72 de ani de la fondarea Partidului Muncitoresc sărbătorită cu fast pe timp de foamete

Embed:

Coreea de Nord celebrează astăzi cu mare fast cea de-a 72 aniversare a Partidului Muncitoresc. Zeci de mii de oameni au venit, unii forţaţi, la monumentul foștilor lideri nord-coreeni Kim Il Sung și Kim Jong Il. 

Depunerile de flori au fost urmate de dansuri și recitaluri de poezii despre măreția Partidului Muncitoresc.

Sărbătorile fastuoase sunt organizate pe fondul unei sărăcii lucii. În iulie ONU a lansat un raport potrivit căruia Phenian-ul se confruntă cu cea mai mare criză alimentară din ultimii 15 ani, ca urmare a secetei puternice.

În jur de 70% din populația Coreii de Nord este în situația de "insecuritate alimentară", arată documentul, iar un sfert dintre copii sunt subdezvoltați. Potrivit presei internaţionale, oamenii duc o viaţă extrem de modestă, întrucât venitul lunar mediu, acoperă cheltuielile pentru cel mult cinci zile.

Locuitorii unor sate au povestit că de multe ori au mâncat iarbă pentru a-şi potoli foamea. În 2011, "The Telegraph" titra: "Foamete în Coreea de Nord: "Spuneţi lumii că murim de foame". Materialul prezenta condiţiile în care trăiesc nord-coreenii şi cum mulţi dintre ei mor pe străzi.

În debutul articolului este prezentat un episod şocant în care o familie şi-a sacrificat un copil, pentru a-i salva pe ceilalţi.

Lasă un comentariu