Grave alunecări de teren în SUA! Cel puţin 13 oameni au murit şi mai multe case, distruse

Embed:

California este afectate de alunecări de teren devastatoare, provocate de inundațiile din ultima săptămână. Autoritățile locale au confirmat până acum 13 decese, însă numărul victimelor ar putea crește, deoarece sunt mai mulți oameni dați dispăruți.

Autoritățile locale au lansat operațiuni de salvare de amploare.Sute de pompieri, polițiști și voluntari, ajutați de câini au participat la căutări. Zeci de oameni blocați în casele lor au fost salvați. Este și cazul unei adolescente de 14 ani, care a petrecut peste șase ore sub dărâmăturile casei, blocată în noroi.

Operațiunea a durat câteva ore.

Un bărbat povestește cum a salvat un bebeluș de sub mormanele de  dărâmături.

Cartiere întregi din orașul Montecito au fost îngropate sub nămol, iar majoritatea drumurilor au devenit impracticabile în urma alunecărilor care s-au produs noaptea trecută. Localnicii sunt disperați și spun că, după incendiile masive de la sfârșitul anului trecut, valurile de moloz au distrus și ultimele bunuri pe care le mai aveau.

Majoritatea zonelor afectate de alunecări de teren au fost devastate în luna decembrie de cel mai distrugător incendiu din istoria Californiei, soldat cu peste 40 de morți. 

Lasă un comentariu