Gripa face victime! Un băiat de 17 ani, domiciliat în Capitală, a murit din cauza complicaţiilor provocate de virus

Embed:

Un adolescent de 17 ani din municipiul Chişinău s-a stins ieri la Spitalul Valentin Ignatenco fiind diagnosticat cu gripă. Băiatul a fost internat acum două zile în stare extrem de gravă, dar medicii nu l-au mai putut salva. 

Copilul a acuzat dureri în noaptea de 8 spre 9 februarie, dar părinţii nu s-au adresat după ajutor medicului de familie. Peste trei zile, febra s-a ridicat până la 38,5 grade. Atunci, mătuşa adolescentului a chemat ambulanţa. Medicii l-au transportat la Spitalul ”Valentin Ignatenco” în stare extrem de gravă.

"Pacientul a fost luat imediat în sala de resuscitare, avea insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardio-circulatorie şi disfuncţii multiple de organe. S-a lucrat toată noaptea în echipă, dar necătând la asistenţa medicală acordată dinamica copilului era negativă. Spre dimineaţă , la orele 8:25 pacientul a decedat", a spus vicedirectorul spitalul Valentin Ignatenco, Vitalie Mihalcean.

Expertiza a arătat prezența virusului gripal B. Acesta este al doilea caz de deces din acest an. La începutul lunii ianuarie, o femeie de 42 de ani din Chişinău a murit infectată cu virusul gripal AH1N1 la o zi de la internare în spital.

"Ca să vă explic, de gripă nu decedează. Complicaţiile gripei şi a virozelor sunt cele mai grave. E de dorit, dacă este caz de viroze sau infecţii respiratorii neclare să fie consultat medicul. Să fie văzul de către medic, să nu fie consultat prin telefon sau alt ceva. E de dorit să fie examinat de specialist", a afirmat vicedirectorul spitalul Valentin Ignatenco, Vitalie Mihalcean.

Situaţia este mai gravă în România. De la începutul sezonului rece, gripa a făcut 27 de decese. Majoritatea victimelor sunt persoane de vârsta a treia, nevaccinate, care sufereau de diverse afecţiuni.

Iar în Ucraina, astăzi s-a stins din viaţă o fată, în vârstă de şapte ani. Numărul celor care se îmbolnăvesc creşte în fiecare zi. De aceea, 119 şcoli din Kiev au fost închise pentru cel puţin două săptâmâni. Doar în ultimele şapte zile, s-au adresat la medic 25 de mii de oameni din capitala Ucrainei.

Lasă un comentariu