Guvernul a găsit bani pentru premierea olimpicilor

Guvernul a anunţat că olimpicii moldoveni, care au reprezentat ţara la Olimpiada de la Rio de Janeiro, îşi vor primi premiile financiare pentru performanţele obţinute. Asta după ce transferul a fost tergiversat ca urmare a scandalului de dopaj în care a fost implicat canotorul Serghei Tarnovschi.Întârzierea a nemulţumit-o pe atleta Zalina Marghiev.

"Am propus un proiect de hotărâre în măsura în care să existe anumite rezerve în cazul lui Tarnovschi. Punctul doi: se suspendă executarea prezentei hotărâri în privinţa premierii sportivului Serghei Tarnovschi şi a antrenorului Viktor Reneiski până la decizia finală a federaţiei internaţionale de profil emisă în favoarea sportivului", a afirmat ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

Atleta Zalina Marghiev s-a clasat pe locul cinci în proba de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Rio. Atleta urmează să ridice un premiu de 600 de mii de lei. Ea spune că are nevoie de bani pentru continuarea programului de pregătire profesională.

"Noi nu facem sport de echipă. Noi suntem în sportul individual. Fiecare şi-a planificat, a muncit separat şi acum eu trebuie să aştept. Reiese că eu sunt pedepsită pentru ceva", a spus atleta Zalina Marghiev.

În replică, ministrul Tineretului şi Sportului afirmă că întârzierea nu este din vina autorităţilor.

"Noi nu am încălcat niciun termen. Hotărârea se consumă atunci când statul sau Guvernul Republicii Moldova îşi onorează angajamentele financiare în raport cu sportivii. Atât ministerul, cât şi Guvernul Republicii Moldova este interesat ca acest proces să fie încheiat", a zis ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

La Olimpiadă de la Rio de Janeiro, Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanţa de o mie de metri. Însă, ulterior, sportivul de origine ucraineană a fost depistat pozitiv în urma unui test antidoping, Totuși, în cazul său, decizia finală de retragere a distincţiei olimpice încă nu a fost aprobată.

Alţi trei sportivi moldoveni - halterofilii Alexandru Şpac și Sergiu Cecir, precum şi atleta Zalina Marghiev - s-au clasat pe primele 8 locuri în concursurile olimpice la care au participat și se află în așteptarea premiilor promise de către guvern pentru performanţele realizate.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu