Hospice bike tour. 15 biciclişti strâng bani pentru persoanele bolnave

Embed:

15 biciclişti s-au aventurat într-o călătorie de patru zile până la Bucureşti. Startul cursei a fost dat în această dimineaţă la Chişinău, iar traseul măsoară aproximativ 700 de kilometri.

Evenimentul este organizat de Hospices of Hope Moldova, instituţie care dezvoltă și consolidează serviciile de îngrijire paleativă pentru bolnavii incurabili. 

Organizatorii evenimentului speră să adune zece mii de euro. 

"Ne-am propus să colectăm 10 mii de euro, toată lumea poate dona pe o platformă guvern. 24 pentru a susţine proiectul, sau ne poate contacta şi se pot face şi donaţii offline. Fiecare participant şi-a propus să colecteze 500 de euro şi în acelaşi timp avem şi sponsorizări de la diverse companii comerciale", a spus directorul Executiv Hospices of Hope Moldova, Raluca Muntean.

Bicicliştii spun că au acceptat provocarea, deoarece este un scop nobil. 

Până la Bucureşti cei 15 biciclişti vor avea de parcurs un traseu de peste 700 de kilometri. Acesta nu este deloc uşor are diverse condiţii de relief, dar bicicliştii speră să strângă toată suma de 10 mii de euro.

Bicicliştii vor parcurge în fiecare zi câte 150 de kilometri.  Prima oprire va fi în această seară la Iaşi.

Participanţii sunt susţinuţi şi de Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova.

"Ei au făcut o muncă fantastică aici în Moldova, au făcut tot ce pot pentru ca bolnavii de cancer şi alte boli să nu moară în dureri şi asta este foarte important", a comentat ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Lucy Joyce.

Bolnavii care au nevoie de ajutor vor fi identificaţi cu ajutorul medicilor de familie. Cei 15 biciclişti se vor întoarce la Chişinău în data de 24 iunie. Ei promit să plaseze poze şi materiale video din călătorie pe reţelele de socializare pentru a promova evenimentul şi a sensibiliza opinia publică.

Lasă un comentariu