Hoţi profesionişti. Poliţia este pe urmele a trei hoţi de terminale de plăţi

Embed:

Trei indivizi sunt căutaţi de poliţia din Capitală pentru că ar fi spart, cel puţin, opt terminale de plăţi electronice, amplasate în supermarketurile din oraş. Toate furturile au fost comise pe parcursul ultimelor două luni. Potrivit oamenilor legii, hoţii strică aparatele cu răngi metalice direct în magazine, după care sustrag banii din interior. Când nu le iese, însă, din prima, ei fură şi terminalele.

Potrivit poliţiei, de cele mai multe ori, indivizii spărgeau magazinele alimentare din Capitală. La începutul lunii trecute, gruparea a dat, însă, lovitura şi pe teritoriul unei staţii de testare tehnică a vehiculelor de pe strada Munceşti. Hoţii au spart un geam şi au intrat în interior, de unde au sustras terminalul de plăţi. Întrucât în seara respectivă paznicul lipsea de la locul de muncă, angajaţii au descoperit lipsa aparatului abia a doua zi dimineaţa.

"Eu, personal, am venit la fără douăzecei opt şi el era scos. L-au scos pe geam, l-au dus după clădire la calea ferată şi acolo au scos cartuşul din înăuntru", a zis şeful unei staţii de testare tehnică a vehiculelor, Anatol Sterea.

Indivizii au fost surprinşi de camerele de supraveghere din încăpere. În imagini se vede cum hoţii, care poartă cagule pe cap, pătrund în interior şi răstoarnă aparatul. Pentru că nu le reuşeşte să scoată banii, ei pleacă cu tot cu terminal.

"Făcuţi, tinerei, înalţi, mascaţi şi cu mănuşi. Nu au lăsat nicio amprentă", a declarat şeful unei staţii de testare tehnică a vehiculelor, Anatol Sterea.

Terminalul de plăţi a fost găsit fără bani, aruncat în apropiere. Valoarea pagubelor nu a fost, deocamdată, estimată. Poliţia îndeamnă cetăţenii care deţin informaţii privind identitatea hoţilor să sune la 902. Dacă vor fi prinşi, hoţii riscă până la 12 ani de închisoare.

Lasă un comentariu