Hristos a înviat! Creştini din toată ţara au asistat la Slujba Învierii

Embed:

Creştini din toată țara au asistat ieri seară la slujba de Înviere. La Catedrala Mitropolitană Nașterea Domnului din Capitală, serviciul divin a fost oficiat de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Vladimir. Sute de enoriași au plecat acasă cu ouă roșii și cozonaci sfinţiţi după slujbă. 

Focul Haric a fost adus la Chișinău de către Înalt Prea Sfințitul Vladimir, Mitropolitul Moldovei, la ora 21:00 fiind însoțit de o delegație de trei clerici. Din delegație a făcut parte și deputatul Partidului Democrat, Eugen Nichiforciuc.

"Vreau să doresc tuturor cetățenilor un Paște Fericit, minunea a avut loc, astăzi mă bucur că am făcut parte din această delegație. Sper să ajungă focul haric la toți cei care îl așteaptă, toți cei care s-au adunat aici. Personal plec la Florești, soborul din orașul Florești, să duc focul haric din mâinile Mitropolitului Moldovei", a spus deputatul PDM, Eugen Nichiforciuc.

Preoții spun că lumina sfântă din acest an, reprezintă încă o dovadă că Dumnezeu nu a uitat de noi.

"Este una din cele mai mari minuni ale lumii. Este un foc sfânt care în fiecare an la Învierea Domnului se coboară pe acest pământ, și acest foc este o manifestare de iubire a Lui Dumnezeu față de noi și atât timp cât acest foc apare pe pământ înseamnă că Dumnezeu ne iubește și viața continuă", a zis parohul Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae. Nicolae Andrieș.

Creștinii au luat acasă lumina sfântă.

Focul haric a fost adus în acest an în ţara noastră pentru a 16-a oară consecutiv. Paştele este cea mai mare sărbătoare pentru creştinii din întreaga lume şi evocă învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după crucificarea sa în Vinerea Mare. 

Lasă un comentariu