I s-a lăudat lui Putin. Igor Dodon s-a întâlnit la Soci cu liderul de la Moscova

Embed:

Preşedintele Igor Dodon s-a lăudat liderului de la Kremlin că a sărbătorit în iulie 25 de ani de la înfiinţarea misiunii ruseşti de pacificare în regiunea transnistreană. Asta chiar dacă Igor Dodon a lipsit de la acest eveniment organizat la Tighina, de către regimul separatist şi Ambasada Rusiei.

În cadrul discuţiilor sale de la Soci cu Vladimir Putin, şeful statului moldovenesc a calificat drept un mare succes misiunea de pacificare, în pofida faptului că Guvernul Republicii Moldova solicită constant transformarea acestei operaţiuni într-o misiune civilă, cu mandat internaţional, pe motiv că pacificatorii ruşi nu fac altceva decât să conserveze conflictul transnistrean.

"În acest an, în iulie, noi am sărbătorit aniversarea a 25-a a misiunii de pacificare. A fost şi este o misiune de succes. Eu aş vrea să spun mulţumesc din partea poporului moldovenesc, deoarece rolul acestei misiuni de pacificare în menţinerea păcii este foarte important", a menționat Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Igor Dodon nu a precizat în discuţia cu Vladimir Putin, unde anume a sărbătorit 25 de ani de înfiinţare a misiunii ruseşti de pacificare. Asta în situaţia în care, în ajunul acelei ceremonii de la Tighina, Dodon s-a răzgândit să mai participe la eveniment, după ce Dmitrii Rogozin a fost întors din drum de către autorităţile române, care au interzis avionului în care zbura oficialul rus să survoleze spaţiul aerian al României.

Chiar dacă, după întrevederea cu Putin, preşedintele Dodon a scris pe pagina sa de facebook că preşedinţia mizează "pe sprijinul Rusiei în promovarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean", liderul de la Kremlin a făcut o declaraţie vagă în acest sens.

"Noi vom fi garantul înţelegerilor care pot şi ar trebui, în sfârşit, să apară, pentru ca această problemă să fie soluţionată, o dată şi pentru totdeauna, definitiv, în interesul tuturor oamenilor care locuiesc în această zonă", a afirmat Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Preşedintele rus nu a precizat nici despre ce înţelegeri este vorba şi nici ce modalitate de soluţionare definitivă a conflictului de pe Nistru va fi aplicată.

Lasă un comentariu