Icoana făcătoare de minuni Maica Domnului Odighitria a fost adusă la Chişinău. Care mănăstire din Capitală o va găzdui timp de două săptămâni

Embed:

Icoana făcătoare de minuni Μaica Domnului Odighitria, ceea ce din greacă se traduce ca îndrumătoare, a fost adusă, astăzi, la mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron de pe strada Ciuflea din Capitală.

Icoana, despre care se crede că vindecă boli, a fost întâmpinată de zeci de enoriaşi, care au aşteptat-o la poarta lăcaşului sfânt. Obiectul de cult a fost adus din oraşul ucrainean Baital şi se va afla în ţara noastră două săptămâni.

În prima zi, zeci de credincioşi au venit la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron din Capitală pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni Maica Domnului Odighitria. Obiectul de cult este cunoscut pentru nenumărate minuni pe care se crede că le face.

Creştinii se roagă la această icoană pentru a se trata de boli, precum şi pentru a putea avea copii.

Credincioşii spun că au venit să se roage la icoană pentru sănătatea celor dragi.

Slujitorii Domnului spun că icoana ar avea puteri miraculoase.

"Prima dată când a fost adusă icoana în Chişinău, în anul 2011, s-au întâmplat trei minuni într-un singur loc. O mamă cu un copil care nu vedea, vedea doar în nişte chipuri şi au venit să se roage la această icoană, iar copilul ei i-a zis: Mama, eu văd", a spus preot, Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Antonie Cumpătă.

Icoana Μaica Domnului Odighitria se va afla la Chişinău până pe 20 ianuarie, atunci când creştinii ortodocşi de stil vechi marchează Sfântul Ioan Botezătorul.

Lasă un comentariu