Cooperarea economică între România şi Moldova. Târgul "Fabricat în Moldova" este organizat la Ploieşti

Un om de afaceri turc, care coase haine în România pentru magazine din străinătate, va face o investiţie de milioane de euro în Moldova. Investitorul şi-a anunţat intenţia după ce autorităţile de la Chişinău l-au convins că Moldova poate deveni o punte de acces spre pieţele din est. 

Investitorul promite că hainele cusute în Moldova vor fi vândute în marile magazine din Londra sau Paris.

"Ne dorim o extindere şi pe piaţa din Republica Moldova, deoarece considerăm că există potenţial şi ne dorim foarte mult să ne dezvoltăm brand-ul", a spus managerul marketing, Raluca Badea.

Pentru a convinge mai mulţi oameni de afaceri români să investească în ţara noastră, ministerul Economiei de la Chişinău a organizat la Ploieşti târgul "Fabricat în Moldova".

"Încercăm să identificăm parteneri din România, care ar fi interesaţi să investească în revitalizarea acestor companii din Republica Moldova, astfel încât să participăm de comun acord pe pieţe terţe cu produsele noastre", a afirmat ministrul Economiei de la Chişinău, Octavian Calmîc.

La rândul său, ministrul român al Economiei a declarat că orice colaborare, mai ales la nivel economic, este binevenită.

"Cooperarea economică atât între România şi Moldova, cât şi împreună pe terţe pieţe. Şi sperăm că aceste târguri comune, şi Fabricat în Moldova în România se vor transforma şi Fabricat în Moldova şi România pe pieţe terţe, împreună", a declarat ministrul român al Economiei, Mihai Tudose.

În Moldova sunt înregistrate peste 1600 de companii cu capital românesc.

 

Lasă un comentariu