Igor Dodon vrea alegeri anticipate. Şeful statului insistă pentru modificarea Constituţiei

Embed:

Şeful statului Igor Dodon insistă pentru modificarea Constituției și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. El a făcut declaraţia la un briefing de presă, susținut după o întrevedere pe care a avut-o la Chişinău cu delegația Comisiei de la Veneția.

Dodon a discutat cu experţii străini despre inițiativa de modificare a Legii Supreme, care ar permite președintelui să poată dizolva Parlamentul.

"Eu pledez pentru alegeri parlamentare anticipate și voi face tot posibilul să dizolv acest parlament. Prezenta Constituție nu permite președintelui să dizolve Parlamentul, decât în două cazuri care nu sunt reale. De aceea, am inițiat modificarea Constituției", a spus preşedintele ţării, Igor Dodon.

Igor Dodon recunoaşte că nu ştie, deocamdată, de unde vor fi luați bani pentru organizarea referendumului din 24 septembrie, dar spune că plebiscitul va avea loc cu orice preț. Reprezentanții Comisiei de la Veneția nu şi-au expus încă părerea referitor la iniţiativa şefului statului. 

"În timpul vizitei noastre ne-am întâlnit cu mulţi factori de interes şi am reuşit să obţinem multe informaţii. Aceste discuţii urmează să fie continuate în Veneţia, la începutul lunii iunie, după care ne vom expune", a afirmat secretarul adjunct al Comisiei de la Veneţia, Simona Granata-Menghini.

Delegația Comisiei de la Veneția a avut, ieri, întrevederi și cu deputații fracțiunilor parlamentare.

Democrații, liberalii, comuniştii, liberal-democrații și grupul PPEM au criticat inițiativa lui Igor Dodon, pe care au calificat-o drept populistă. 

Lasă un comentariu