IGP va deveni o instituţie modernă. Strategia de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016 - 2020, într-un spot video

Embed:

Inspectoratul General al Poliţiei va deveni, în următoarii ani, o instituţie modernă, care va reacţiona prompt la apelurile de urgenţă şi va fi mai receptivă la nevoile oamenilor. Asigurările vin din partea şefului instituţiei, Alexandru Pînzari, care a postat, pe o reţea de socializare, un filmuleţ în care prezintă Strategia de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016 - 2020. 

"Reforma poliţiei se axează pe cinci direcţii importante. Consolidarea şi fortificarea resurselor umane. Combaterea criminalităţii organizate şi transfrontaliere. Implicarea activităţii de poliţie comunitară. Respectarea drepturilor omului în activitatea poliţiei şi diminuarea corupţiei", a spus Alexandru Pînzari.

Autorităţile îşi propun să promoveze mai mult femeile în poliţie. Şi asta nu e tot.

"Sectoarele de poliţie vor deveni mai prietenoase şi accesibile tuturor cetăţenilor, iar intervenţiile la apelurile de urgenţă vor deveni mai rapide. În aceşti patru ani vor fi implementate peste 200 de acţiuni cu un singur scop să apropiem poliţia de cetăţean. Iar cetăţenii să aibă încredere în poliţie", a afirmat Alexandru Pînzari

În prezent, în ţară activează aproximativ nouă mii de poliţişti.

Lasă un comentariu