Imagini de groază au fost surprinse într-o fermă de porci din Spania. Animale suferind de malformații zac în propriile excremente

Embed:

Imagini de groază au fost surprinse într-o fermă de porci din localitatea Murcia, Spania. Membrii unei Organizaţii internaţionale care militează pentru protecţia animalelor domestice, împreună cu o echipă de la un post spaniol de televiziune, au descoperit aici animale bolnave, care suferă de malformaţii grave sau chiar sunt pe moarte, zăcând în propriile excremente.

Potrivit jurnaliştilor, ferma aprovizionează cu carne un mare producător de mezeluri. Vă atenţionăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Realizatorii unei emisiuni de la un post spaniol de televiziune au apelat la activiştii organizaţiei Animal Equality pentru a documenta cazurile de abuz asupra animalelor domestice. Scenele cumplite de la această fermă de porci din localitatea Murcia au fost surprinse în luna august a anului trecut şi i-au şocat pe activişti. 

"Când au venit la noi, aveam deja informaţii despre câteva ferme de porci unde aveau loc abuzuri. Am vizitat una dintre ele împreună cu echipa emisiunii Salvados şi ce am descoperit acolo ne-a şocat. Nu am văzut niciodată aşa ceva", a spus co-fondatorul Organizaţiei Animal Equality, Javier Moreno.

Activiştii susţin că ferma ar aproviziona producătorul de mezeluri El Pozo.

"Nu îmi vine să cred că această fermă este în Spania. Dacă îmi spuneaţi că e într-o ţară unde nu există legi privind tratamentul aplicat animalelor, aş fi crezut. Astfel de ferme nu au ce căuta în UE", a afirmat lectorul, Universitatea Complutense din Madrid, Ignacio Arija.

Realizatorii investigaţiei susţin că unele animale se aflau în agonie, iar altele erau deja moarte. Porcii bolnavi aveau răni deschise sau malformaţii grave şi era evident că nu au trecut niciun control veterinar. Activiştii au somat autorităţile spaniole să deschidă o anchetă în acest caz şi să îi pedepsească pe cei care se fac vinovaţi.

Într-un comunicat de presă emis de compania El Pozo se spune că animalele prezentate în reportaj nu ar fi intrat în fluxul de producţie de mezeluri şi că imaginile ar fi fost filmate, de fapt, într-un centru pentru animale bolnave.

Reprezentanţii El Pozo mai afirmă că nu mai cumpără porci de la ferma respectivă de mai bine de un an.

Lasă un comentariu