În 2017, Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 194 de cazuri în care bărbații au fost victime ale violenței în familie

Embed:

Cine spune că femeile nu pot da cu pumnul, se înșeală! Datele Inspectoratului Național de Probațiune, arată că, anul trecut în evidența instituției au fost 134 de femei, care au recurs la acte de violență asupra bărbaților.

Totodată, alte 40 de femei își ispășesc pedeapsa pentru agresiune în familie la penitenciarul de la Rusca. Specialiştii susţin că numărul victimelor este mult mai mare, doar că nu toți bărbații recunosc că au fost agresaţi.

De mai bine de trei ani, doamna din imagini, care a cerut să nu îi divulgăm identitatea, este supravegheată de angajații Inspectoratului Național de Probațiune. Femeia spune că a ajuns în vizorul autorităților după ce, în urma unei certe şi-a înjunghiat soţul. 

Femeia a chemat ambulanţa, iar victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Ulterior, femeia a fost interogată de oamenii legii, însă a rămas în libertate pentru că era însărcinată, iar soțul ei a refuzat să depună o plângere pe numele ei.

Angajații Inspectoratului Național de Probațiune spun că de regulă, femeile care sunt în evidență au fost condamnate la închisoare cu suspendare, eliberate de pedeapsă înainte de termen sau au fost obligate să muncească în folosul comunității. De pușcărie au scăpat și cele, care au copii minori sau cele însărcinate.

"Biroul de Probațiune se axează mai mult pe evaluarea psiho- socială a condamnatelor. Organizarea unor seminare pentru condamnate cu scopul privind combaterea în cazuri de violență, diminuarea agresivității, prevenirea abuzurilor cu scopul de a motiva condamnata pentru ași schimba comportamentul său", a spus consilierul Biroului Național de Probațiune, Elena Mihail.

Anul trecut, peste 130 de femei și aproape 930 de bărbați s-au aflat la evidența Inspectoratului Național de Probațiune pentru violență în familie. Psihologii sunt însă convinși că cifra nu corespunde realității și că situația reală este cu totul alta.

"Este atuul bărbatului că eu sunt puternic, și cum să anunți că eu sunt o persoană slabă, cum să anunț că eu am fost agresat. Posibil psihologic așa se poate explica că pur și simplu nu vreau să se afle", a menționat psihoterapeutul Victoria Captari.

Unii bărbați recunosc că de multe ori se fac vinovați de accesele de furie ale femeilor.

Alții însă afirmă că este inadmisibil ca o femeie să ridice mâna la un bărbat.

Anul trecut, Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 194 de cazuri în care bărbații au fost victime ale violenței în familie. 

Lasă un comentariu