În acest an, peste 2,7 miliarde de lei vor fi investite în drumurile naţionale şi locale din Moldova. Unde va fi folosită cea mai mare parte din această sumă

Embed:

În acest an, peste 2,7 miliarde de lei vor fi investite în drumurile naţionale şi locale din Moldova. Guvernul a decis astăzi ca peste 970 de milioane de lei să fie repartizaţi pentru reparaţia drumurilor publice naţionale. Cea mai mare parte din aceşti bani, peste 820 de milioane de lei, va fi folosită pentru întreţinerea drumurilor, reparaţiile curente, dar şi pentru asigurarea securităţii circulaţiei.

În acelaşi timp, aproape 150 de milioane de lei au fost prevăzute de Cabinetul de Miniştri pentru reconstrucţia drumurilor publice naţionale şi pentru finalizarea construcţiei centurii oraşului Ungheni. Tot din aceşti bani vor fi achiziţionate sisteme de emitere, gestiune şi monitorizare a vinietei electronice.

De asemenea, Guvernul a prevăzut ca 1,6 miliarde de lei din bugetul de stat să fie cheltuite pentru reparaţia drumurilor locale şi comunale. Anterior, liderul democrat, Vlad Plahotniuc, care conduce principalul partid din coaliţia de guvernare, a anunţat că, în acest an, vor fi renovate drumuri în peste 1.200 de localităţi din ţară.

Lasă un comentariu