În aşteptarea zăpezii. Proprietarii pârtiilor din Moldova înregistrează pierderi mari din cauza temperaturilor înalte

Embed:

Ninsoarea se lasă aşteptată în Moldova, iar proprietarii pârtiilor se plâng că înregistrează pierderi mari. Ei speră să-şi recupereze o parte din investiţii până la sfârşitul iernii. 

Pârtia amenajată în Călăraşi are o lungime de trei kilometri. Aceasta este pustie, deoarece lipseşte cel mai important element - zăpada. Administratorul își propune, în următorii ani, să cumpere tunuri speciale pentru zăpadă artificială. 

"Zăpada în Moldova e cam dificil. Eu am fost în Austria, în multe țări se fac multe alte feluri de turnuri proiectăm pentru zăpadă, nu se discută. Asta vrem noi nu vrem o să fie", a spus proprietaul pârtiei, Nicolae Rozembac.

În schimb, proprietarii magazinelor de echipamente pentru schi se laudă cu vânzări bune.

"Lipsa zăpezii nu a influențat vânzările. Avem tot atât de mulţi cumpărători ca şi anul trecut. Acest lucru se datorează faptului că oamenii aleg să se odihnească peste hotarele țării. În România, Ucraina", a menționat consultatul-vânzător, Constantin Dectiariov.

Un echipament complet pentru ski ajunge să coste până la 20 de mii lei. Prețul clăparilor variază între două și șapte mii de lei. Un costum costă până la 10 mii de lei. Iar cel puțin două mii costă o cască de protecție.

Lasă un comentariu