În beciurile de la Cricova se va organiza un FESTIVAL SUBTERAN. La eveniment vor participa muzicieni și actori din zece țări

Embed:

Singurul festival subteran din lume, Underland Wine & Music Fest, va fi organizat şi în acest an, în beciurile de la Cricova. La eveniment vor participa peste 30 de muzicieni şi 50 de actori din zece ţări, dar și 80 de meşteri populari, care îşi vor expune creaţiile.

Câteva ansambluri folclorice au început, astăzi, repetițiile pentru festival, iar la acestea a asistat şi ministrul Culturii, Monica Babuc.

Tinerii din ansamblul folcloric al Colegiului de Muzică Ştefan Neaga din Capitală spun că au pregătit pentru festival un program artistic special.

Organizatorii anunţă că oaspeţii vor fi întâmpinaţi cu vin fiert, după care vor putea face o excursie prin beciurile subterane.

"O să avem oficiul Sfântului Valentin, unde poţi să-ţi înregistrezi căsătoria timp de o zi, până la jandarmerie unde o să nimereşti dacă o să fii prea treaz, adică fără dispoziţie", a spus reprezentantul agenţiei de PR, Viorel Barbănouă.

O altă surpriză pregătită de reprezentanţii combinatului este zona gastronomică, unde vizitatorii se vor putea delecta atât cu bucate tradiţionale, cât şi cu delicii europene.

"Am pregătit două mii de litri de izvar, la fel vor fi trei şcoli de vin. Vizitatorii vor putea gusta din bucate tradiţionale cum sunt plăcinte, cârnăciori, dar şi bucate mai deosebite cum sunt melcii", a menționat PR manager, Combinatul de vinuri Cricova, Rodica Căruntu.

Pentru oaspeţii care vin la festival împreună cu copiii va fi creată o zonă specială cu jucării şi animatori care îi vor distra pe cei mici. 

"Veniţi pur şi simplu pe data de 17, ora 12:00 la festival şi nu o să vă pară rău", a afirmat directorul Combinatului de vinuri Cricova, Iurie Carp.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, susţine că prin intermediul acestui eveniment va fi promovat atât vinul moldovenesc, cât şi tradițiile noastre.

"Ideea organizatorilor de a le combina şi de a prezenta turiştilor, inclusiv şi cetăţenilor Republicii Moldova, în cadrul unui festival cultural, mi se pare o idee foarte frumoasă. Tocmai din aceste considerente, ministerul a susţinut această idee prin consultanța organizatorilor", a precizat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Festivalul Underland Wine & Music Fest se va desfăşura sâmbătă, iar un bilet de intrare costă 250 de lei. Evenimentul este la a doua ediţie.

Lasă un comentariu