În cadrul Campaniei Naționale O casă protejată, o viață salvată, 40 de locuințe din satul Hincăuți au fost dotate cu detectoare de fum

Embed:

40 de locuințe din satul Hincăuți, raionul Edineț, au fost dotate cu detectoare de fum, în cadrul Campaniei Naționale O casă protejată, o viață salvată, inițiată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

După ce au instalat dispozitivele, pompierii i-au instruit pe gospodari cum să-şi protejeze casele de incendii. La acţiune a participat şi ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, aflat într-o vizită de lucru la Edineţ.

Printre beneficiarii campaniei lansate de pompieri sunt şi soţii Cocieru din Hincăuţi. Bătrânii sunt convinşi că aceste tehnologii noi le pot salva viaţa, în cazul în care locuinţa lor ar lua foc.

"În caz de ceva se declanșează alarma. Te scoate din casă. Aceste detectoare sunt foarte bune", a spus locuitorul satului Hincăuţi, Edineţ, Mihail Cocieru.

"La noi la un neam s-a întâmplat că s-a aprins coarda de lemn pe timp de noapte. Încă bine că nu dormeau că de altfel le ardea casa", a zis locuitoarea satului Hincăuţi, Edineţ, Ana Cocieru.

Pompierii au instalat detectoare de fum şi în casele altor vârstnici din Hincăuți, dar şi în locuinţele unor familii cu mulți copii sau persoane cu dizabilități.

Autorităţile speră că, prin această campanie, vor reduce numărul incendiilor cu final tragic.

"Sute de astfel de dispozitive vor fi instalate.Astăzi în Hincăuți vor fi instalate zeci de astfel de dispozitive.Totodată noi îndemnăm pe toți cei care au posibilitatea să le procure, să o facă, noi îi vom ajuta ca să le instaleze", a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

"Instalațiile vor proteja oamenii de intoxicații cu monoxid de carbon, dar și de alte situații de risc cum ar fi incendiile. De la începutul campaniei, din februarie, în Republica Moldova au fost instalate peste 700 de detectoare la peste 650 de familii", a afirmat ofiţerul de presă, IGSU, Liliana Pușcașu.

Pentru procurarea detectoarelor de fum, Ministerul de Interne a alocat 96 de mii de lei. Pentru început, peste 800 de familii vulnerabile din țară vor beneficia de aceste dispozitive gratuit

Lasă un comentariu