În Chişinău, stratul de zăpadă a ajuns până la aproape 60 centimetri

Embed:

În mai puţin de două zile urgia albă a pus stăpânire peste Moldova. În unele regiuni din ţară, stratul de zăpadă a ajuns şi până la un metru.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cel mai mult a nins în centrul ţării, iar cel mai gros strat de zăpadă s-a format în Capitală. În curţi şi pe unele străzi din oraş, acesta a ajuns până la 57 de centimetri. A nins puternic şi în sudul ţării. La Leova, stratul de zăpadă depus a măsurat, astăzi, 40 de centimetri, la Comrat - 50, iar la Cahul - peste 30 de centimetri.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii afirmă, însă, că stratul de zăpadă, în localităţile din centrul ţării, a ajuns şi până la 80 de centimetri, în pe alocuri chiar și la un metru. Paradoxal, dar cel mai puţin a nins în nordul ţării, pe alocuri chiar aproape deloc.

Meteorologii afirmă că, în această noapte, scăpăm de ninsori, nu însă şi de îngheţuri. Temperaturile urmează să coboare până la minus patru grade. Specialiştii spun că aceste fenomene meteo nu sunt normale pentru această perioadă şi, respectiv, sunt foarte rare.

Ultimul de acest gen a avut loc în urmă cu 20 de ani. De marţi, primăvara revine în peisaj, iar la mijlocul săptămânii viitoare vom avea maxime de 23 de grade.

Lasă un comentariu