În faţa judecătorilor. Doi consuli ai Moldovei sunt acuzaţi de corupţie

Embed:

Consulul general al Republicii Moldova la Istanbul şi Consulul onorific al Siriei în ţara noastră împreună cu fratele acestuia, vor compărea în faţa magistraţilor fiind acuzaţi de corupţie. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au trimis dosarul în judecată.

Veaceslav Filip a fost reţinut în data de 16 noiembrie 2016 pe Aeroportul Internaţional Chişinău, fiind suspectat de faptul că timp de patru ani ar fi extorcat şi primit bani pe teritoriul consulatului Republicii Moldova din Istanbul în schimbul urgentării unor servicii consulare.

De asemenea, el ar fi eliberat acte de intrare şi şedere pe teritoriul ţării noastre unor cetăţeni de origine arabă. Pentru serviciile acordate, diplomatul încasa până la 200 de dolari SUA.

În această schemă era implicat şi Consulul onorific al Siriei în Republica Moldova împreună cu fratele său. Cei din urmă percepeau taxe ilegale de până la 2 mii de dolari SUA. 

Potrivit legii, toţi trei riscă până la 15 ani de puşcărie şi amendă de 50 de mii de lei. Procurorii susţin că toţi trei pledează nevinovaţi.

Lasă un comentariu