În pas cu tendinţa. 50 de biblioteci din ţară vor primi computere

Embed:

Bibliotecile pentru copii din ţară ţin pasul cu tehnologia. Peste 50 de instituţii vor primi în dar până la sfârşitul lunii, tablete şi calculatoare, iar bibliotecarii vor fi instruiţi cum să le folosească pentru ai ajuta pe cititori să găsească toată informaţia de care au nevoie.

Modernizarea bibliotecilor are loc în cadrul programului Novateca, susţinut de Ministerul Culturii. 150 de tablete de ultimă generaţie şi 16 calculatoare vor ajunge în 50 de biblioteci din întreaga republică.

"Copiii o să fie foarte bucuroşi. Ei o să se dezvolte multilateral şi la moment copii le place aşa ceva, aşa că o să fie foarte binevenit. Lor o să le placă aşa ceva la noi în bibliotecă", a meționat bibliotecara, Oana Catîră.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, afirmă că datorită proiectului Novateca, bibliotecile din întreaga republică vor primi o nouă şansă la viaţă prin atragerea mai multor cititori.

"Aceste 56 de biblioteci fac parte din toate raioanele şi din toate zonele şi regiunile Moldovei. Bibliotecile revin sau se aliniază noilor tendinţe internaţionale. Avem instituţii moderne care merg în tendinţele zilei de azi în ceea ce priveşte bibliotecile", a declarat minstrul Culturii, Monica Babuc.

"Sperăm ca până la finele anului viitor, peste o mie de biblioteci vor beneficia de acest program", a comentat directorul Programului Naţional Novateca, Evan Tracz.

De la începutul programului Novateca, 758 de biblioteci de pe teritoriul Republicii Moldova au beneficiat de calculatoare de ultimă generaţie.

Sursa foto: publika.md

Lasă un comentariu