În timp ce Igor Gamrețchi se gândește să revină la Primărie, Silvia Radu spune că acesta nu are nicio șansă de revenire în funcție

Embed:

Fostul șef al Direcției Transport Chișinău, Igor Gamrețki nu neagă că ar putea reveni la Primărie. Iar primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă afirmă că Gamrețchi ar fi depus deja o cerere în instanța de judecată pentru a fi repus în funcție.

De cealaltă parte, primarul interimar, Silvia Radu spune că Gamrețchi nu mai poate reveni în această instituție. 

În timp ce Igor Gamrețchi afirmă că se va gândi dacă va reveni în fotoliul de șef al Direcției Transport a municipiului Chișinău, primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă spune altceva.

"Din câte cunosc a și depus cererea în instanța de judecată pentru a fi restabilit la serviciu. Ceea ce este absurd. De obicei instanța face invers. Poate să nu îi dea pedeapsă penală indiferent cu suspendare sau în alt mod cu privațiune de libertate, dar îți să interdicții de a ocupa funcții dacă tu ai comis o ilegalitate la serviciu", a spus primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Silvia Radu pune piciorul în prag și spune că Igor Gamrețchi nu va munci la Primărie, cel puțin cât ea se va afla la cârma instituției. 

"Cred că nu este corect ca astfel de persoane să dețină funcții publice fiindcă ei au demonstrat deja care este atitudinea lor față de banul public. Vom vedea împreună cu Direcția juridică, care sunt procedurile legale pentru a preveni o astfel de intervenție în cadrul Primăriei", a precizat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Astăzi, a avut loc o nouă ședință în dosarul primarului suspendat al Capitalei Dorin Chirtoacă, în cadrul căreia urma să fie audiat Igor Gamrețchi. Martorul însă nu a fost invitat în faţa magistraţilor deoarece avocații lui Chirtoacă au depus o cerere, în care au solicitat instanței să facă cunoștință cu procesele verbale ale audierii inițiale în care Nistor Grozavu și Igor Gamrețchi depun marturii impotriva lui Chirtoacă. Procurorul, care instrumentează cazul, afirmă că apărarea în mod intenționat tergiversează procesul. 

"Începând cu data de 15 noiembrie de când s-a încheiat ședința preliminară, urma deja să fie audiați toți martorii. Partea apărării intenționat la fiecare ședință înaintează diferite cereri, care sunt neîntemeiate având un singur scop de a nu trece la fondul cauzei penale. Au fost înaintate două cereri repetate", a menționat procurorul, Dumitru Robu.

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită în dosarul parcărilor cu plată va avea loc în data de 14 februarie. Chirtoacă riscă până la șapte ani de închisoare. 

Totodată, într-un alt dosar, el este suspectat şi de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Edilul suspendat pledează nevinovat.

Lasă un comentariu