În urma ninsorilor din această săptămînă, 62 de localităţi din țară sunt în continuare deconectate parţial de la energia electrică

Embed:

62 de localităţi sunt, în continuare, deconectate parţial de la energia electrică, în urma ninsorilor din această săptămână. Este vorba despre sate din raioanele Criuleni, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Taraclia, Cimișlia și autonomia găgăuză.

În ultimele 24 de ore, salvatorii din ţară au intervenit pentru a debloca din nămeţi 10 autoturisme, printre care o ambulanță care transporta un pacient.

Pentru a ajuta şoferii care au rămas blocaţi în drum din cauza troienelor, în țară au intervenit aproape 500 de salvatori și pompieri cu 135 de autospeciale. 

Tot în ultimele 24 de ore, aproape 400 de drumari au intervenit cu 230 de maşini pentru a deszăpezi şoselele naţionale.

Reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor susţin că acestea sunt, în prezent, practicabile, dar se circulă cu dificultate pe drumurile care leagă satele Lipceni și Surcova din raionul Rezina și localităţile Zvezdocica şi Florica din raionul Căușeni.

Între timp, peste 600 de oameni au beneficiat de ajutor în situaţii de risc în cadrul celor trei celule de criză, create la iniţiativa premierului Pavel Filip.

Poliţia de Frontieră anunţă că, din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, activitatea punctului de trecere Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț rămâne suspendată. Celelalte puncte de trecere a frontierei activează în regim normal.

Lasă un comentariu