În vizorul procurorilor. Cer sancţiuni pentru un magistrat şi un procuror

Embed:

Procuratura Generală cere sancţionarea disciplinară a procurorului Ivan Filimon şi a judecătorului Iurie Obadă, care au fost implicaţi în cazul deţinutului decedat Andrei Brăguţa. Anchetatorii au cerut acest lucru Colegiului disciplinar al CSM și Colegiului de disciplină și etică al Procuraturii.

Acţiunile întreprinse de procurorul şi judecătorul vizat în raport cu Andrei Brăguţa vor fi verificate nu doar din punct de vedere etic, dar şi sub aspect penal.

Cu alte cuvinte, anchetatorii urmează să stabilească dacă decizia luată de magistratul Iurie Obadă, privind plasarea în arest preventiv a lui Brăguţa, care se afla în evidenţele medicilor psihiatri, a fost sau nu - legală, dar şi dacă solicitarea procurorului Ivan Filimon a fost justificată.

Amintim că Andrei Brăguţa a fost reţinut pe 15 august, după ce ar fi condus cu viteză excesivă, pe contrasens.

În timpul reţinerii, el i-a înjurat şi i-a bătut pe poliţişti. Tânărul a fost arestat pentru 30 de zile, deşi se afla în evidențele medicilor pentru că suferea de schizofrenie cronică.

Potrivit procurorilor, victima a fost bătută de patru colegi de celulă, iar gardienii nu au intervenit.

În context, Guvernul a votat un proiect de lege, care prevede îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, în următorii trei ani.

Lasă un comentariu