Încă o şansă. Viaţa bebeluşului din Marea Britanie ar putea fi salvată de medicii americani

Embed:

Charlie - bebelușul  bolnav din Marea Britanie nu a fost deconectat astăzi de la aparate, aşa cum a fost anunţat anterior şi ar putea fi supus unui tratament experimental. Un spital din New York a anunțat că este pregătit să trimită medicamente în Regatul Unit al Marii Britanii pentru a-i fi administrate micuţului de 10 luni care suferă de o boală genetică extrem de rară. 

Instituția medicală americană nu poate face însă acest pas fără permisiunea instanțelor britanice. Din cauza maladiei, Charlie Gard nu aude, nu vede, nu se poate mişca, nu poate plânge ţi nici înghiţi. Părinţii lui cer cu disperare ca bebelușul să fie supus unui tratament experimental, oferit gratuit de o clinică din Statele Unite. Instanțele britanice și europene au interzis, însă, transportarea copilului, deoarece medicii din Regatul Unit susțin că micuțul nu mai poate fi salvat.  

Mai mult, reprezentanții spitalului intenționau astăzi să deconecteze copilul de la aparate însă după ce povestea lui Charlie a ajuns și în atenția președintelui american și a Papei de la Roma, procedura a fost amânată pentru lunea viitoare.

Lasă un comentariu