Încă o victimă după explozia de la Roșcani. Tânărul care a fost internat în stare gravă a murit în spital

Embed:

Încă un deces în urma exploziei unui obuz la ferma de porci din satul Roşcani. Tânărul, de 19 ani, care a fost internat în stare gravă, a decedat aseară la spitalul din Anenii Noi. Medicii nu au putut să-l salveze, aşa cum traumatismele suferite nu erau compatibile cu viaţa.

În urma deflagraţiei, a decedat pe loc şi tatăl său vitreg, în vârstă de 41 de ani. Muncitorii de la fermă au fost astăzi la un pas de o altă tragedie, după ce au mai depistat încă un proiectil pe teritoriul întreprinderii. Din fericire, s-a lăsat fără victime, iar obuzul a fost preluat de genişti.

Muncitorii de la fermă s-au simţit astăzi la serviciu ca pe un teren minat, la propriu. Mai ales după ce, la doar 10 metri de locul în care, aseară, o deflagraţie a luat două vieţi, au mai depistat încă un proiectil. Speriaţi, oamenii au sunat din nou la poliţie. La fermă au revenit şi geniştii, care au stabilit că obuzul datează din  timpul celui de-al doilea război mondial. 

"În urma lucrărilor de cercetare a fost verificată zona, conform regulamentului. A fost ridicat proiectilul dat şi ulterior va fi transportat la poligon pentru distrugere", a spus genistul Nicolae Gudima.

Acest obuz nu a fost depistat aseară, chiar dacă geniştii susţin că au verificat dacă mai există proiectile pe teritoriul fermei, după ce o explozie a rănit mortal doi bărbaţi. Responsabilii de la Batalionul de Geniu spun că deocamdată nu se ştie unde au depistat victimele obuzul detonat aseară.

"Nimeni nu cunoaște cu certitudine unde a fost depistat. Un responsabil de acolo de la ferma a aratat unde ei au lucrat. Pe teritoriul fermei respective au fost îngropate doua ţevi pentru iluminare şi noi am cercetat acele doua zone", a menționat comandantul, Batalionul de Geniu, Adrian Efros.

Barbaţii care au murit în urma deflagraţiei de aseară, locuiau în satul Bulboaca şi erau rude prin alianţă. Cel mai vârstnic era căsătorit cu mama tânărului. Femeia, care acum trebuie să-şi înmormânteze, soţul şi fiu, este îngrozită.

Femeia a fost vizitată de proprietarul fermei. El a refuzat să comenteze cele întâmplate. 

Bărbatul i-a oferit familiei victimelor un ajutor financiar pentru organizarea funeraliilor. 

Potrivit poliției, cele două victime nu munceau cu acte în regulă la fermă. Deocamdată, nu se cunoaşte cum a ajuns obuzul în mâinile celor doi bărbaţi. Potrivit unor informaţii preliminare, aceştia ar fi găsit proiectilul şi ar fi vrut să-l examineze. 

Poliția investighează toate circumstanţele, care au dus la producerea tragediei. 

Lasă un comentariu