Încasări record. În ianuarie, în bugetul public au ajuns două miliarde de lei

Embed:

În luna ianuarie, au fost înregistrate încasări record la bugetul public național. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, au fost acumulate venituri mai mari cu 28 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În total, luna trecută la Bugetul Public Naţional au fost acumulate peste două miliarde de lei, cu aproape jumătate de milion mai mult faţă de ianuarie 2016. Cei mai mulți bani au ajuns în bugetul de stat - peste 900 de milioane de lei, cu 29 la sută mai mult decât în perioada similară a anului trecut. În creştere sunt şi încasările la bugetele locale. Astfel, din taxe şi impozite au fost acumulate circa 245 de milioane de lei.
Cu peste 28 de procente au crescut şi încasările la Bugetul Asigurărilor Sociale. Luna trecută, acestea au acumulat 730 de milioane de lei. Iar cu peste 26 la sută s-au majorat încasările la Fondul asigurărilor în medicină, care, în ianuarie, au constituit peste 227 de milioane de lei.
Creşterea este una continuă. Anul trecut, s-au înregistrat, în total, încasări de 27,6 miliarde de lei, cu 11 la sută mai mult faţă de 2015.
Reprezentanţii FISC-ului susţin că fenomenul se datorează creşterii economice, majorării salariilor angajaţilor din diferite domenii şi îmbunătăţirii sistemului de administrare fiscală, prin oferirea posibilităţii de achitare electronică a impozitelor.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu