Natura s-a dezlănțuit în mai multe ţări. Cel puțin 57 de oameni au murit, iar 59 sunt răniţi

Embed:

Natura s-a dezlănțuit în mai multe ţări. În timp ce România se află sub cod galben de ploi, iar inundațiile din Chile fac victime, partea centrală a Portugaliei este pârjolită de incendii de pădure.

Imagini dezolante în Portugalia. În regiunea Leiria focul a izbucnit în după amiaza zilei de ieri. Majoritatea victimelor au ars de vii în propriile mașini, în timp ce încercau să fugă din zona mistuită de flăcări. Alte două persoane au fost date dispărute.

Zeci de case au fost distruse. Mai multe localități sunt amenințate de focul care se apropie cu repeziciune, iar oamenii au fost sfătuiți să-și părăsească locuințele.

Potrivit autorităților, cei peste 500 de pompieri care au fost mobilizați nu fac față stihiei, întrucât focul este foarte puternic, iar vântul și temperaturile de peste 40 de grade favorizează extinderea incendiului. În ajutorul portughezilor, vor ajunge mai multe echipe de pompieri din țara vecină, Spania.

Din cauza incedniului 57 de oameni au murit, iar 59 sunt răniți. Iar în Chile patru oameni au murit în urma inundațiilor severe.

Cea mai afectată este regiunea Curanilahue. Acolo zeci de gospodării și terenuri agricole au fost spălate de ape. Mulți oameni au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a fi evacuați. 

Vremea îşi face de cap şi în România. Jumătate de țară este sub cod galben de ploi, iar la București, o furtună a doborât zeci de copaci şi stâlpi şi a smuls acoperişuri. În județele Vrancea şi Buzău, mai multe drumuri au fost inundate, din cauza ploilor torențiale.

Lasă un comentariu