Incendiile de vegetaţie au pus stăpânire pe nordul statului american California. Peste 20 de mii de oameni au fost evacuaţi

Embed:

Incendiile de vegetaţie au pus stăpânire pe nordul statului american California. Urgia a ucis cel puţin zece oameni şi a distrus aproape 32 de mii de hectare de pădure. Totodată, peste 20 de mii de persoane au fost evacuate din calea focului.

Flăcările au mistuit peste 2.000 de case, iar alte câteva mii de locuinţe sunt în pericol. Localnicii sunt disperați că, în doar câteva clipe, au pierdut tot ce au acumulat într-o viață. Totuși, se simt norocoși că au scăpat nevătămaţi.

Sute de pompieri şi voluntari încearcă să stăpânească flăcările violente.

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, i-a trimis o scrisoare președintelui american Donald Trump. El i-a cerut liderului de la Casa Albă să  declare stare de dezastru natural, ca să poată primi ajutoare federale.

Previziunile meteorologilor nu sunt îmbucurătoare. Canicula se va menţine şi în următoarele zile, iar vântul, care va sufla cu peste 90 de kilometri pe oră, ar putea facilita răspândirea flăcărilor. 

Lasă un comentariu