Incendiu DEVASTATOR la Moscova. Peste 3.000 de oameni au fost evacuaţi

Embed:

Stare de alertă în capitala Rusiei. Un uriaş incendiu s-a produs, aseară, la un centru comercial de la periferia Moscovei. 3.000 de persoane care se aflau în interiorul clădirii au fost evacuate, iar câteva dintre ele au ajuns la spital după ce au inhalat fum. Zeci de echipe de pompieri, precum şi elicoptere au luptat cu flăcările timp de mai multe ore. 

Nori imenși de fum negru și dens s-au ridicat deasupra clădirii şi au putut fi văzuţi de la mai mulţi kilometri depărtare. Focul s-a extins cu repeziciune şi a mistuit o suprăfaţă de 55 de mii de metri pătraţi. Acoperişul edificiului s-a prăbuşit parţial. 

290 de pompieri au  luptat cu flăcările până noaptea târziu. Unii martori au surprins momentul în care autospecialele erau alimentate cu apă din râul Moscova. 

Autoritățile locale au deschis o anchetă în acest caz și au stabilit că flăcările au izbucnit într-un magazin de materiale de construcții și s-a extins în toată clădirea, până în parcarea subterană. Zeci de automobile au explodat, iar oamenii au intrat de mai multe ori în subsol pentru a salva mașinile care încă nu au fost atinse de flăcări.

Autorităţile urmează să stabilească pagubele materiale provocate de incendiu, dar şi cine se face vinovat în acest caz. O companie de asigurări din Rusia a calculat însă că pierderile s-ar ridica la aproape 75 de
milioane de euro.

Un alt incendiu de proporții s-a produs noaptea trecută la cea mai mare piață de haine din orașul rus Rostov pe Don. Flăcările au cuprins peste șase mii de metri pătrați și a fost nevoie de intervenția a peste 400 de pompieri cu 50 de autospeciale.

Cauza incendiului încă nu a fost stabilită.  Din fericire, nimeni nu a fost rănit, deoarece focul a izbucnit după ce piața s-a închis. La fața locului au venit însă proprietarii tarabelor, care au riscat cu viața ca să-și salveze marfa.

Lasă un comentariu