Incendiul de la Londra: Primele imagini filmate în interiorul clădirii arată precum o călătorie în infern

Embed:

Bilanțul incendiului devastator din Londra a ajuns la 30 de morţi. Anunțul a fost făcut de autoritățile locale, care spun însă că numărul deceselor s-ar putea ridica până la 100. Autorităţile exclud faptul că incendiul ar fi fost provocat intenţionat.

Potrivit unui locatar care şi-a alertat vecini, focul ar fi izbucnit din cauza unui frigider defect, aflat într-un apartament de la etajul 4.

Între timp, presa internațională a publicat primele imagini din interiorul Grenfell Tower. Câteva etaje sunt pline cu apă, iar toate bunurile au fost făcute scrum. 

Salvatorii caută, în continuare, corpurile oamenilor dispăruți. Polițiștii au avertizat că este posibil ca o parte dintre victimele incendiului să nu fie identificate niciodată, întrucât flăcările au fost foarte puternice. Autoritățile locale au estimat că în clădire locuiau între 400 şi 600 de oameni.

BBC scrie că 76 de persoane ar fi date dispărute în urma incendiului.

"Din păcate, cred că numărul morților va crește și, cât de curând, vom comunica informațiile familiilor victimelor și apoi întregii comunități", a spus şeful poliţiei londoneze, Stuart Cundy.

Regina Elizabeth a II-a şi prinţul William au vizitat astazi centrul de ajutorare a victimelor incendiului de la blocul de locuinţe sociale Grenfell Tower. 

Între timp, experții britanici au făcut un experiment, pentru a vedea cât de repede arde polistirolul, materialul folosit recent pentru izolarea clădirii care a ars.

În urma incediului din Grenfell Tower, 78 de oameni au fost răniţi, dintre care 20 sunt în stare critică la spital. Blocul cu 24 de etaje a fost construit în 1974. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit peste 200 de pompieri şi 40 de autospeciale. 

Lasă un comentariu