Încep negocierile în Germania. Partidele lui Merkel şi Schulz au ajuns la un acord

Embed:

Germania ar putea ieşi din criza politică în care se află după alegerile parlamentare din toamna anului trecut. Uniunea Creștin-Democrată a cancelarului Angela Merkel și Partidul Social-Democrat al lui Martin Schulz au ajuns la un acord pentru începerea negocierilor oficiale privind formarea unei coaliții de guvernare.

Documentul, care are 28 de pagini, a fost semnat de reprezentanții celor două partide politice, după mai bine de 24 de ore de discuții. Vestea a contribuit la o apreciere record a monedei euro în raport cu dolarul în ultimii trei ani.

În urma alegerilor din septembrie 2017, Uniunea Creştin-Democrată a Angelei Merkel a obţinut aproape 33 la sută dintre sufragii, insuficient pentru a conduce de una singură, iar negocierile ulterioare cu Partidul Verde și Partidul Liber-Democrat au eșuat.

În cazul în care conservatorii lui Merkel nu vor reuși să formeze o coaliție cu social-democrații lui Martin Schulz, preşedinele Germaniei va nominaliza un cancelar, care va trebui să treacă de votul parlamentului.

Dacă acesta nu va obține majoritatea voturilor deputaților din Bundestag de trei ori, şeful statului va fi nevoit să declanșeze alegeri anticipate.

Lasă un comentariu