Începe campania "Ne vedem la bibliotecă"

Peste 760 de biblioteci din Moldova, modernizate şi dotate cu echipament de ultimă generaţie, vor lansa mai multe servicii şi activităţi noi. Astfel, pe parcursul a trei luni, cei care vor veni la bibliotecă vor putea participa la mai multe seminare tematice. Toate acestea se vor desfăşura în cadrul campaniei "Ne vedem la bibliotecă", lansată de Ministerul Culturii şi Programului Naţional "Novateca".

Campania, "Ne vedem la bibliotecă" a fost lansată la biblioteca din Budeşti, municipiul Chişinău, instituţie modernizată în cadrul programului.

"Noi încercăm să vindem o chestie nobilă, venitul la bibliotecă. Este de datoria noastră să contribuim pentru ca cetăţenii care locuiesc în sate să vină în bibliotecile publice, să vadă cât de bine se pot simţi aici", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

În cadrul campaniei, în bibliotecile incluse în Programul "Novateca" vor fi lansate peste 300 de servicii noi şi se vor desfăşura peste 1000 de activităţi. Scopul campaniei este de a informa societatea despre faptul că astăzi bibliotecile sunt instituţii moderne.

"O bibliotecă modernă este o bibliotecă în care suntem noi astăzi, care oferă servicii pentru tineri, adulţi, care are acces la internet. Este un loc unde oamenii pot căuta o carte de care au nevoie, sau să caute o informaţie de care au nevoie", a declarat directorul Programului "Novateca", Evan Tracz.

Odată cu modernizarea, biblioteca a devenit mai atractivă pentru copii. O confirmă şi bibliotecarii.

"Ultima vreme ei s-au mai înmulţit pentru că sunt şi calculatoarele. Noi nu tot timpul avem toate cărţile după program, acum chiar dacă cartea nu este în lista bibliotecilor, noi o căutăm pe internet", a spus directoarea bibliotecii din Budeşti, Aliona Gabureac.

Acum, copiii pot participa şi la cursuri de desen, de origami sau cursuri gratuite de limba engleză.

Programul "Novateca" a fost lansat acum 5 ani. În cadrul programului, peste 700 de biblioteci din Moldova au fost dotate cu calculatoare, în valoare totală de 3 milioane de dolari.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu