Incident ucigaș într-un oraș din Egipt. Un turist a murit, iar alți 12 au fost răniţi după ce balonul cu aer cald în care erau s-a prăbușit

Embed:

Un turist a murit, iar alţi 12 au fost răniţi, după ce un balon cu aer cald s-a prăbuşit în oraşul Luxor din sudul Egiptului. Potrivit autorităţilor locale, accidentul ar fi fost provocat de vântul puternic. Momentul producerii tragediei a fost surprins de un bărbat care filma aerostatul.

Presa locală scrie că balonul, în care se aflau 21 de oameni, a fost luat de curenţi. Deocamdată, nu se cunosc detalii legate de identitatea sau naţionalitatea victimelor. Acesta nu este primul accident de acest gen produs în Egipt.

În 2013, 19 turişti străini au murit după ce aerostatul în care se aflau a luat foc. Iar în 2016, autorităţile din Egipt au suspendat temporar toate zborurile, după un incident care s-a soldat cu rănirea a 22 de turişti chinezi.

De atunci au fost introduse reglementări suplimentare, iar baloanele cu aer cald nu pot zbura la o înălţime mai mare de două mii de metri.

Lasă un comentariu