Îndemnul PPEM: Participarea la referendum, la latitudinea alegătorilor

Embed:

Partidul Popular European din Moldova îi îndeamnă pe cetățeni să decidă singuri dacă vor participa sau nu la referendumul privind revocarea primarului suspendat Dorin Chirtoacă.

Anunțul a fost făcut de președintele formațiunii Iurie Leancă în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit lui, există riscul ca după revocarea primarului general al municipiului Chișinău, socialiștii să preia conducerea Capitalei.

Totodată, Iurie Leancă a explicat decizia consilierilor PPEM din Consiliul Municipal Chișinău de a susține inițierea referendumului prin faptul că situația în Capitală este una deplorabilă, la nivelul unei structuri sovietice. Și asta pentru că serviciile oferite cetățenilor nu au fost modernizate.

Până acum Partidul Democrat din Moldova, Partidul Național Liberal și Partidul Demnitate și Adevăr au declarat că nu vor participa la referendum.

În același timp, Partidul Liberal, Partidul Acțiune și Solidaritate, dar şi Unitatea Naţională au declarat că vor boicota plebiscitul.

Referendumul va avea loc în data de 19 noiembrie, la inițiativa socialiștilor care au colectat peste 70 de mii de semnături. 

Lasă un comentariu