Indignarea lui Rogozin. Vicepremierul rus e nemulţumit de solicitarea lui Plahotniuc

Embed:

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin este indignat de ultimele declaraţii făcute de preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Într-un interviu pentru postul tv Rossia 24, Rogozin l-a criticat pe liderul PDM pentru faptul că a cerut, la New York, retragerea trupelor militare ruse din stânga Nistrului, dar și pentru faptul că l-ar împiedica pe şeful statului, Igor Dodon, să-şi exercite atribuţiile.

"Igor Dodon nu este lăsat să lucreze, nu îl lasă să lucreze rivalii şi oponenţii săi din guvernarea moldovenească.", a declarat Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei.

Dmitri Rogozin l-a mai criticat pe Vlad Plahotniuc pentru faptul că a cerut, în Statele Unite, înlocuirea pacificatorilor ruși din stânga Nistrului cu o misiune civilă sub mandat internațional. Cel mai mult pare să-l fi indignat, însă, faptul că liderul PDM a vorbit în limba rusă.

"La Consiliul Internaţionalei Socialiste din Statele Unite, Plahotniuc a avut tupeul să mornăie în limba rusă, în mod intenţionat, pentru ca noi să înţelegem solicitarea lui ca misiunea pacificatorilor ruşi să fie schimbată cu o misiune europeană sau internaţională.", a mai zis Rogozin.

Anterior, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a cerut retragerea trupelor rusești din estul țării noastre într-un discurs pe care l-a ținut la New York, la Consiliul Internaționalei Socialiste, în calitatea sa de vicepreședinte al acestei structuri.
Săptămâna trecută, Senatul Statelor Unite a adoptat, aproape în unanimitate, noi sancțiuni împotriva Rusiei. Proiectul de lege conține, printre altele, o solicitare către liderul de la Casa Albă, Donald Trump, privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei, Ucrainei şi Georgiei. Preşedintele american nu a anunţat, deocamdată, dacă îl va semna.
Vineri, avionul cu care Dmitri Rogozin zbura de la Moscova spre Chişinău a făcut cale întoarsă, după ce autorităţile din România şi cele din Ungaria nu i-au permis să survoleze spaţiul lor aerian, din motiv că demnitarul rus se află pe lista neagră a Uniunii Europene.

Lasă un comentariu