Interesaţi să investească. Moldova, atractivă pentru investitorii din Orient

Embed:

Produsele agricole din Moldova sunt pe placul consumatorilor arabi. Astăzi, mai mulţi oameni de afaceri din Emiratele Arabe Unite s-au întâlnit cu producători din ţara noastră pentru a discuta posibilitatea de a investi în industria alimentară şi de a mări importurile din Moldova. Întrevederea a avut loc în cadrul unui forum organizat la Chişinău.

Forumul de astăzi a adunat peste o sută de participanţi. Printre care numeroşi oficiali, oameni de afaceri, investitori din Emiratele Arabe Unite. O asemenea delegaţie nu a mai fost în Republica Moldova de la proclamarea independenţei. Astfel, antreprenorii noştri au astăzi o oportunitate unică de a-şi găsi parteneri de business.

Emiratele Arabe Unite sunt dependente de importurile de mărfuri agroalimentare.

"Nu avem foarte multe resurse agricole şi din acest motiv depindem foarte mult de importurile din alte ţări. Deci avem o necesitate de a importa mai multe produse agricole", a explicat reprezentanta CCI Emiratele Arabe Unite, Fatema Aleghfeli.

Câţiva oameni de afaceri s-au arătat interesaţi, în special, de majorarea volumului de importuri de cereale.

"Am venit să vedem ce posibilităţi sunt pentru importarea din Moldova a cerealelor aşa ca grâul, porumbul, ovăzul sau rapiţa. Poate că sunteţi un stat fără ieşire la mare, dar asta nu înseamnă că nu există oportunităţi", a spus antreprenoarea Emiratele Arabe Unite, Essa Alghurair.

O altă companie intenţionează să investească într-o fabrică de conserve din Călăraşi.

"Compania dată are interesul de a investi în creştere, de a investi în prelucrare cu condiţia ca noi să facem marfa la nivelul calităţii pe care dumnealori o aşteaptă. Specializarea întreprinderii noastre asta e producţia dulce asta e gemuri, dulceţuri, magiunuri", a comentat directorul fabrica de conserve Călăraşi, Mihail Vladicescu.

Miniştrii Economiei celor două state au declarat că relaţiile moldo - emirateze au un mare potenţial.

"Încercăm să construim un alt pod de legătură între sud şi nord. Eu cred că noi am targetat o piaţă cu un potenţial atât investiţional, cât şi de consum de produse extrem de mare", a specificat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

"Moldova îşi doreşte să fie un punct de conexiune între Nord, Sud, Vest şi Est. Noi am reuşit acest lucru şi suntem gata să împărţim acest succes cu prietenii noştri din Moldova", a declarat ministru al Economiei Emiratele Arabe Unite, Sultan Bi Saeed Al Mansoori.

Oficialii au mai discutat despre posibilitatea atragerii investiţiilor arabe în proiecte de infrastructură şi IT.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu