Interlopul Oleg Pruteanu și complicele său rămân după gratii

Embed:

Oleg Pruteanu, alias Borman, capul unei grupări criminale, care ar fi transportat droguri din Europa în Rusia, şi un complice de-al său, rămân după gratii.

Curtea de Apel Chişinău a respins recursul avocaţilor care au cerut ca aceştia să fie eliberaţi din arest. Asta după ce prima instanţă le-a dictat mandate de arestare la solicitarea procurorilor pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

"Mandatul de arestare a fost contestat din simplul motiv că procurorii nu au prezentat nicio probă, care ar confirma legătura dintre Pruteanu şi acea grupare indicată de partea acuzării în ordonanţa de punere sub învinuire", a spus avocatul Ion Vâzdoagă.

Argumentele apărării se pare că nu au fost convingătoare pentru judecătorii, care au lăsat în vigoare, decizia primei instanţe prin care Oleg Pruteanu a fost plasat în arest. La şedinţă a fost prezent şi învinuitul, care a ascultat atent, verdictul instanţei.

Aceeaşi decizie a fost pronunţată de magistraţii Curţii de Apel şi pentru un alt membru al grupării criminale.

Procurorii susţin că au probe, care demonstrează, că gruparea condusă de Oleg Pruteanu a transportat clandestin din Europa în Rusia peste 650 de kg de droguri şi a obţinut un profit de peste un milion de euro.

Oleg Pruteanu, împreună cu trei membri ai schemei sale, au fost reţinuţi la începutul acestei luni, la Chişinău.

Oleg Pruteanu a fost anterior condamnat pentru banditism. Gruparea condusă de acesta a fost implicată şi în omorul lui Alexei Veretca, alias "Krasavcik", împuşcat acum cinci ani, într-un local de lângă Orhei. Aceştia riscă până la 30 de ani de puşcărie.

Lasă un comentariu