Întorşi din drum. O delegaţie rusă care urma să ajungă la Tiraspol, expulzată

Embed:

O delegaţie din Rusia, care urma să ajungă la Tiraspol pentru a sărbători independenţa separatiştilor din stânga Nistrului, a făcut cale întoarsă. Membrii grupului au fost expulzați din ţara noastră îndată cum au aterizat pe aeroportul din Capitală. 

Printre membrii delegaţiei care au făcut cale întoarsă se numără preşedintele Colegiului rus de Experți Militari, un reprezentant de onoare al Uniunii Cadeților, o delegaţie din partea autoproclamatei republici Osetia de Sud şi un general-maior.

Decizia Chişinăului a indignat autorităţile autoproclamate din stânga Nistrului.  La sfârşitul lunii iulie, un avion de pe cursa Moscova-Chişinău, în care se afla vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a făcut şi el cale întoarsă.

Asta după ce autorităţile de la Bucureşti au interzis aeronavei să survoleze spaţiul aerian român, deoarece oficialul rus are interdicție de a intra în Uniunea Europeană. Ulterior, Guvernul a decis ca Rogozin să fie declarat persona non grata pe teritoriul Moldovei, pentru că a adus, în repetate rânduri, ofense la adresa ţării noastre.

Între timp, Grupul Operativ de Trupe Ruseşti dislocat în regiunea transnistreană a desfăşurat astăzi exerciţii antitero în stânga Nistrului. La manevre au fost implicaţi aproximativ o sută de soldaţi şi 15 unităţi de tehnică de război.

Scopul militarilor a fost să găsească şi să dezamorseze dispozitive explozibile care, care, potrivit scenariului, ar fi fost plasate în cartiere. De la începutul acestui an, în regiunea transnistreană s-au desfăşurat 32 de exerciţii similare. 

Lasă un comentariu