Între vocaţie şi pasiune. Preotul din Lalova a câştigat la DA sau NU 21.500 lei

Embed:

A câştigat peste 21 de mii de lei, bani pecare îi va investi în renovarea bisericii din satul Lalova, raionul Rezina. Vorbim despre preotul Ştefan Ciugui, care a participat aseară la emisiunea DA sau NU", de la PRIME. Chiar dacă şi-a dedicat viaţa religiei, preotul nu a uitat de pasiunile sale anterioare şi a devenit antrenor al echipelor de fotbal din sat. Are 29 de ani, este căsătorit şi are un băieţel, iar acum, cel mai mare vis al lui este să repare biserica din Lalova, care are aproape 200 de ani

"Acum opt ani am venit în satul Lalova, mi-au dat o casă care era într-o situaţie care lasă de dorit, dar cu ajutorul oamenilor cu suflet mare am ajuns să trăim în această casă", a spus

"Sunt foarte multe lucruri care trebuie de făcut. Trebuie să implicăm satul în diferite activităţi."Ştefan a absolvit Colegiul de Ecologie, dar fiind pasionat de duhovnicie şi-a continuat studiile la Teologie"Sunt preot în satul Lalova de la vârsta de 23 de ani. Mi-am pus scop ca să nu plec din localitate până nu fac reparaţie la biserică", a spus

Totuşi, marea lui pasiune rămâne a fi fotbalul. După ce, timp de câţiva ani a fost portar al echipei de fotbal masculin FC LALOVA, preotul a devenit antrenor. Iar în anul 2016 a creat şi prima echipă de fotbal feminin din sat.

"Până părintele nu a creat echipa de fotbal, nu am avut o activitate comună, deja suntem echipă, ne vedem mai des şi suntem prieteni"

"Cu ajutorul preotului şi echipei noastre, satul nostru a devenit mai vestit",a spus preotul, antrenor de fotbal, 

Iar odată cu satul a devenit vestit şi preotul, întrucât a fost selectat să participe la emisiunea DA sau NU, de la PRIME.

În platou, preotul a fost susţinut de membrii familiei dar şi de tinerele fotbaliste. Aceştia au urmărit un mesaj de încurajare din partea fotbalistilor de la FC ZIMBRU.

Iar directorul FC Zimbru, Sevastian Botnari, a venit la emisiune cu mai multe daruri pentru echipa preotului.

Ştefan împreună cu soţia sa au ales să joace cu servieta numarul 9. După runda a 5-a, tinerii au acceptat oferta bancherului de 21 de mii 500 de lei. Dacă mergeau până la capăt cu servieta numarul 9 , aleasă iniţial, atunci plecau acasă cu 40 de mii de lei. Emisiunea"DA sau N" poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 20:00, la PRIME.

Lasă un comentariu