INVAZIE de insecte. Într-o grădiniţă din sectorul Rîşcani mișună gândacii

Embed:

Într-o grădiniţă din Capitală mişună gândacii. Este vorba despre instituţia preşcolară "Lăstăraş" din sectorul Rîşcani. Mai multe mame au postat fotografii cu insectele pe o reţea de socializare. Ele s-au arătat indignate de faptul că administraţia grădiniţei nu a întreprins măsuri de dezinsecţie.

Această mamă îşi duce copilul la grădiniţa nr. 199 "Lăstăraș". Femeia susţine că într-o dimineaţă a descoperit în dulapurile în care copiii îşi ţin lucrurile roiuri de gândaci. 

Femeia spune că i s-a plâns imediat educatoarei, iar în următoarea zi micuţii au trecut într-o altă sală. Directorul adjunct al grădiniţei nu neagă faptul că în instituţie sunt gândaci, dar afirmă că părinții și copiii nu aveau ce căuta în sala în care au fost văzute insectele, întrucât s-ar afla în reparație. 

"Când se face dezinfecție și deratizare, an de an, se închid grădinițele. Pentru că părinții ne-au rugat să nu le închidem, noi închidem doar unele grupe și facem curățenie și reparație. Dacă cineva dintre părinți au intrat în grupele care erau închise, asta nu înseamnă că se duc gândacii peste copii", a spus director adjunct, grădiniţa nr. 199 "Lăstăraş", Eugenia Bogaşevschi.

Grădiniţa "Lăstăraș" este pe jumătate privată, iar părinţii susţin că achită lunar câte 1.400 de lei, pentru ca micuţii să aibă condiţii mai bune. Unele mame spun, însă, că nu văd unde sunt cheltuiţi aceşti bani.

Unii părinţi sunt, totuşi, mulțumiți de această instituției preșcolară. 

Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică susţin că în grădiniţe trebuie făcută dezinsecție de cel puțin trei-patru ori pe an, deoarece insectele sunt purtătoare de diverse boli. Medicii menţionează că astfel de acţiuni pot fi efectuate și atunci când copiii se află în grupe.  

Lasă un comentariu