Investiţii de MILIOANE în țara noastră! Peste 10 ţări sunt interesate să investească în Moldova

Embed:

Peste zece ţări, printre care Turcia, Franţa sau Germania, sunt interesate să investească în economia ţării noastre.  În cadrul Moldova Business Week oameni de afaceri din aceste ţări au precizat că sunt gata să semneze contracte cu producătorii moldoveni şi să creeze locuri noi de muncă. 

Două companii italiene s-au arătat interesate să investească un milion de euro în sectorul agroalimentar şi alte 500 de mii de euro într-o companie de prelucrare a fierului şi oţelului. Potrivit oficialilor de la Chişinău, investiţii vor fi făcute în toate sectoarele economiei.

"Am arătat că Economia Republicii Moldova este una deschisă. Avem acces liber atât în Est, cât şi în Vest, graţie şi acelor acorduri de liber schimb pe care le avem semnate cu Republica Moldova", a menționat viceministrul Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu.

În cadrul forumului economic, producătorii autohtoni şi-au găsit parteneri externi. Patru companii au semnat precontracte de livrare a produselor agroalimentare în reţele de supermarketuri din Uniunea Europeană, iar alte două fabrici vor livra textile.

"Producătorii şi exportatorii noştri au avut posibilitatea să interacţioneze cu reprezentanţii a peste 16 reţele de distribuţie din piaţa Uniunii Europene, respectiv România, dar şi din Federaţia Rusă şi Azerbaidjan", a spus directorul MIEPO, Vitalie Zaharia.

Săptămâna trecută, aproape o mie de persoane din peste 20 de ţări au participat la Moldova Business Week. Forumul economic s-a axat pe două segmente - investiţii străine şi export.

Moldova Business Week a fost organizat de Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi Organizaţia pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exportului din Moldova.

Lasă un comentariu