ÎPS Vladimir îndeamnă toți creștinii să fie mai buni de Crăciun și să se împartă cu cei nevoiași

Embed:

Obiceiul de a avea de Crăciun masa doldora de bucate este dezaprobat de Mitropolitul Moldovei. Înalt Prea Sfinţitul Vladimir îi îndeamnă pe creştini să fie mai buni de Crăciun şi să împartă celor săraci surplusul de bucate pregătite.

Declaraţiile au fost făcute de capul bisericii ortodoxe moldoveneşti într-un interviu exclusiv pentru PRIMELE ŞTIRI, realizat de colegul meu Alexei Lungu.

"Este un obicei local când masa este foarte plină. Fiecare îşi exprimă prin aceasta şi bucuria şi bogăţia sa, că iată el este bogat şi poate să primească şi pe un sărac şi pe un pelerin. Biserica binecuvintează creştinul să aibă pe masă bucate, dar când sunt prea multe nu e prea bine. Mai bine să ia din bucate şi să împartă celor care în această măreaţă sărbătoare nu au o bucăţică de pâine pe masă", a spus Înalt Prea Sfinţitul Vladimir.

Cum vede Înaltpreasfinţitul Vladimir relaţia dintre stat şi biserică şi când vor dispărea divergenţele dintre Mitropolia Moldovei şi Mitropolia Basarabiei, aflaţi în interviul integral care va fi difuzat luni, la Primele Ştiri de la ora 21:00.

Lasă un comentariu