Accidentul din apropierea satului Verejeni, în care şi-au pierdut viaţa două persoane, s-ar fi produs din cauză că automobilul avea pneuri de vară

Accidentul din apropierea satului Verejeni, raionul Telenești, în care şi-au pierdut joi viaţa două persoane, s-ar fi produs pentru că maşina în care se aflau victimele nu era echipată corespunzător. Potrivit poliţiei, automobilul circula cu pneuri de vară, deşi pe drum era zăpadă.

Pentru a evita alte tragedii, inspectorii de patrulare au efectuat mai multe razii şi i-au amendat pe şoferii care nu şi-au echipat autoturismele cu anvelope de iarnă.

Acest şofer a fost tras pe dreapta în sectorul Rîşcani al Capitalei, pentru că şi-ar fi echipat maşina doar pe jumătate. În timp ce poliţia spune că are două pneuri de iarnă şi două de vară, conducătorul auto afirmă că toate anvelopele sale sunt bune pentru acest sezon.

Bărbatul, dar şi alţi şoferi prinşi că circulă cu pneuri necorespunzătoare, s-au ales cu amenzi de până la trei sute de lei. Totuşi, potrivit inspectorilor, majoritatea conducătorilor auto respectă regula.

"Inspectoratul Naţional de Patrulare desfăşoară asemenea operaţiuni cu scopul de a asigura siguranţa traficului rutier deoarece mulţi conducători auto nu-şi asigură automobilul cu roţi de iarnă din care motiv sunt produse multe accidente rutiere", a spus specialistul principal, Direcţia Supraveghere Transport a INP, Ion Gurdiș.

Ultima tragedie produsă din această cauză a avut loc joi, în apropierea satului Verejeni din raionul Telenești. O maşină a derapat de pe şosea şi s-a ciocnit cu un camion care venea din sens opus. În urma impactului, şoferul autoturismului şi o pasageră au murit, iar un alt pasager a ajuns la spital în stare gravă.

Lasă un comentariu