Irma a ajuns în Florida. Uraganul a făcut trei victime şi continuă să facă ravagii

Embed:

Uraganul Irma a pus, astăzi, stăpânire şi pe statul american Florida. Până la această oră, cel puţin trei oameni au murit, din cauza furtunii. În unul dintre cazuri, un bărbat a fost strivit de un copac, care i-a căzut peste maşină. În unele regiuni au fost înregistrate alunecări de teren, iar peste un milion de case au rămas fără energie electrică. Autorităţile au atenţionat oamenii să se adăpostească de urgenţă, întrucât coşmarul abia a început. 

Nivelul apei în oceanul Atlantic este în creştere, iar valurile depăşesc deja patru metri.

Vântul, care spulberă tot ce îi stă în cale, suflă cu o viteză de 160 de kilometri pe oră.

Deocamdată, uraganului i-a fost atribuit gradul patru din cinci. Meteorologii nu exclud, însă, că acesta ar putea atinge cel mai înalt nivel. Peste şase milioane de oameni din Florida au fost deja evacuaţi, iar guvernatorul statului a făcut un apel către cei rămaşi să fugă din calea furtunii.

Între timp, în statul Georgia, 540 de mii de oameni au primit ordin să plece, iar în Alabama, Carolina de Nord şi Carolina de Sud a fost decretată stare de urgenţă.

De asemenea, în apropierea insulelor Bahamas, Irma a secat la propriu o parte din oceanul Atlantic. În imagini se poate vedea cum apa s-a retras din zona plajei Long Island. Până acum, Uraganul Irma a ucis 22 de oameni în Insulele Caraibe.

Lasă un comentariu