Irma pierde forţa. Uraganul care a lovit cu putere Florida, retrogradat

Embed:

Uraganul Irma a fost retrogradat la furtună tropicală, chiar dacă rafalele de vânt sunt încă puternice. Urgia a provocat distrugeri mari în statul american Florida, unde până acum trei oameni au murit. Cel mai mare oraş al statului, Miami, a fost inundat, iar în cartierele din apropierea litoralului, nivelul apei a depăşit un metru.

Președintele Donald Trump a decretat stare de catastrofă naturală în Florida. El a anunţat că va merge în curând acolo pentru a evalua pagubele provocate de uraganul Irma și pentru a vorbi cu autoritățile despre modalitățile de a-i ajuta pe sinistraţi.

În total, aproape 7 milioane de oameni din Florida și statele vecine au primit ordin de evacuare. 385 de centre de primire au fost organizate de autorităţi în clădirile solide din Florida. Iar în regiunea Keys, în urma urgiei, aproape toate casele au fost distruse, iar zeci de bărci au ajuns pe străzi.

Zilele trecute, un fenomen neobișnuit, provocat de Irma, a putut fi observat pe una dintre insulele Bahamas. Puterea uraganului a fost atât de mare, încât a aspirat, la propriu, apa, iar plajele au dispărut. Până acum stihia a provocat moartea a 26 de oameni.

Specialiştii estimează că, pentru înlăturarea pagubelor provocate de uraganele Irma și Harvey vor fi necesare peste 290 de miliarde de dolari, sau 1,5 la sută din PIB-ul Statelor Unite.

Lasă un comentariu