ISTORIA SE REPETĂ! Andrian Candu ar putea prelua din nou o parte din atribuţiile lui Dodon

Embed:

Istoria se repetă. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, ar putea asigura, din nou, interimatul funcției de șef al statului, pentru scurt timp.

Un grup de deputați democrați, membri ai Comisiei Juridice a Parlamentului, au depus, astăzi, o sesizare la Curtea Constituțională.

Deputaţii PDM au solicitat depășirea blocajului instituțional creat de Igor Dodon, după ce acesta a refuzat să numească în funcție candidaturile propuse repetat la funcția de ministru.

Democraţii au cerut Înaltei Curţi ca sesizarea să fie examinată de urgenţă, astfel încât, până la Crăciunul pe stil vechi, locurile vacante din Guvern să fie completate.

Amintim că există deja un precedent ce ţine de o astfel de situaţie.

Este vorba despre cazul în care şeful statului, Igor Dodon, a refuzat de două ori să accepte candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării.

Atunci, Guvernul s-a adresat la Curtea Constituțională pentru a clarifica situația.

Astfel, magistrații au decis că președintele este în incapacitate să-și exercite funcțiile temporar, iar decretul de numire în funcție al lui Sturza a fost semnat de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Am solicitat Curții să constate circumstanțele care justifică instituirea interimatului funcției de președinte al țării, care va trebui să numească membrii Guvernului și să-i investească în funcție. Sperăm că în câteva zile, poate chiar săptămâna viitoare să avem o decizie a curții la acest subiect", a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

Lasă un comentariu